Profesoresha Justina SHIROKA – PULA pjesëmarrëse e tryezës së diskutimit

22 nen

Profesoresha Justina SHIROKA – PULA pjesëmarrëse e tryezës së diskutimit

Profesoresha Justina SHIROKA – PULA ishte pjesëmarrëse e tryezës së diskutimit “Entrepreneurship as a career choice of Kosovar youth” të organizuar nga Kolegji Globus në bashkëpunim me Innovation Centre Kosovo (ICK) në kuadër të Global Entrepreneurship Week 2017, Kosovo.

Profesoresha Justina SHIROKA – PULA tha se edhe kjo tryezë diskutimi do të shërbejë të promovojë ndërmarrësinë tek gratë dhe të inkurajojë gratë e tjera që të angazhohen në afarizëm si dhe të promovoj dialogun ndërmjet sektorit publik dhe privat e cili konsiderohet si një element kyç në përmirësimin e përgjithshëm të aktiviteteve biznesore dhe zhvillim të qëndrueshëm socio ekonomik.

Gjithashtu theksoi se shumica e bizneseve të udhëhequra nga gratë, janë ndërmarrje të vogla, të orientuara kryesisht në sektorin e tregtisë dhe industrisë, më specifikisht në sallone të bukurisë dhe floktarisë. Si barriera kryesore, Profesoresha Justina ka përmendur normat tatimore, tregun e vogël, dhe ngarkesat administrative, përderisa një % e madhe e grave ndërmarrëse si barrierë kryesore kanë përmendur obligimet familjare, duke ju referuar Hulumtimit të bërë nga BSCK.

23755632_1588536124501761_3394518735182200010_n
23622418_1588352484520125_8966109341009470539_n
23621331_1588352111186829_4843990299539444982_n
23561602_1588352424520131_7020290768712181647_n
23658444_1588352364520137_1255527030572385317_n

Shpërndaje në:

Email Facebook Google LinkedIn Print Twitter