Konferenca

Aktivitete e realizuara:


 • Konferenca e Pare është mbajtur me 16 maj 2008 ne Prishtine me teme: “Zhvillimi dhe Integrimi Ekonomik ne Rajon – Sfida te Ballkanit”. Kjo Konferencë është mbajtur në bashkëpunim me Odën Ekonomike të Kosovës. Punimet nga kjo Konferencë janë botuar në Publikim të veçantë me ISBN: 978 – 99956 –34-46-9 ndërkombëtarë.
 • Në kuadër të begatimit të aktiviteteve kërkimore, Kolegji “Globus” ka mbajtur Konferencën e Dytë Ndërkombëtare ne Shkodër më 23 dhjetor 2009, nga Programi Integrimet Rajonale  Ballkanike, Sfidë dhe Shanse Zhvillimore, me tematikë: “Risku dhe Zhvillimet Ekonomike Rajonale”. Kjo Konferencë është organizuar në bashkëpunim me Fakultetin Ekonomik të Universitetit të Tiranës dhe Shoqatën Shqiptare të Riskut. Punimet nga kjo Konferencë janë botuar në Publikim të veçantë me ISBN: 978 – 99956 –34-46-9 ndërkombëtarë.
 • Kolegji “Globus” ka mbajtur Konferencen e trete Nderkombetare ne Prizren me dt. 12 mars 2011 me tematike “Ekonomia Rajonale përballë sfidave të krizës financiare”. Kjo Konferencë është organizuar në bashkëpunim me Fakultetin Ekonomik të Universitetit të Tiranës dhe Shoqatën Shqiptare të Riskut. Punimet nga kjo Konferencë janë botuar në Publikim të veçantë me ISBN: 978-9928-05-003-8 ndërkombëtarë.
 • Kolegji “Globus” ka mbajtur Konferencën e katërt Ndërkombëtare në Prishtinë me dt. 10 dhjetor 2011 me teme “Zhvillimi rajonal ekonomike permes zhvillimit te NVM-ve”. Kjo Konference eshte organizuar ne bashkëpunim me Oden Ekonomike te Kosoves – OEK, Business Support Centre Kosovo – BSCK. Punimet nga kjo Konferencë janë botuar në Publikim të veçantë me ISBN: 978-9951-582-02-5 ndërkombëtarë.
 • Kolegji “Globus” ka organizuar ne muajin Mars 2012 ne Prishtine Konferencen shkencore “Resurset minerare – bazë për zhvillimin ekonomik të Kosovës”. Punimet nga kjo Konferencë janë botuar në Publikim të veçantë me ISBN: 978-9951-582-03-2 ndërkombëtarë.
 • Kolegji “Globus” ka mbajtur Konferencën e pestë shkencore ndërkombëtare në Prishtinë me 29 Shtator 2012 me teme “Globalization, Development, Public Policy & Management: A business Development Perpsektive”. Kjo Konferencë është organizuar në bashkëpunim me Institutin për Hulumtime Ekonomike “Globus”, Universitetin Bujqësor të Tiranës – Fakulteti Ekonomik, Odën Ekonomike të Kosovës – OEK dhe Business Support Centre Kosovo – BSCK. Punimet nga kjo Konferencë janë botuar në Publikim të veçantë me ISBN: 978-9951-582-07-0 ndërkombëtarë.

 • Kolegji “Globus” ka mbajtur Konferencën e gjashtë shkencore ndërkombëtare në Prishtinë me 2 nëntor 2013 me teme “Politikat Publike dhe Mjedisi për zhvillimin e Bizneseve në Vendet e Rajonit”. Kjo Konferencë është organizuar në bashkëpunim me Institutin për Hulumtime Ekonomike “Globus”, Universitetin Poitiers – Francë, Universitetin Bujqësor të Tiranës – Fakulteti Ekonomik dhe Odën Ekonomike të Kosovës. Punimet nga kjo Konferencë janë botuar në Publikim të veçantë me ISBN: 978-9951-582-10-0 ndërkombëtarë.

 • Kolegji “Globus” ka mbajtur Konferencën e shtatë shkencore ndërkombëtare në Prishtinë me 22 nëntor 2014 me teme “Roli, Kompetencat dhe Përgjegjësitë e Institucioneve Publike në Krijimin e Hhapësirave të reja drejt Integrimit Evropian”. Kjo Konferencë është organizuar në bashkëpunim me Institutin për Hulumtime Ekonomike “Globus”, Universitetin Poitiers – Francë, Universitetin Bujqësor të Tiranës – Fakulteti Ekonomik dhe Odën Ekonomike të Kosovës. Punimet nga kjo Konferencë janë botuar në Publikim të veçantë me ISBN: 978-9951-582-11-7 ndërkombëtarë.

 • Instituti “Globus” publikonë revistën ndërkombëtare “INTERNATIONAL  JOURNAL OF MANAGEMENT AND BUSINESS ECONOMICS’’. Kjo Reviste do të ketë dy botime në vitë. Punimet e publikuar kalojnë procedurë me recenzione te eksperteve ndërkombëtare nga fushat e caktuara dhe vetem ne gjuhen angleze. Më shumë për botimet e kaluara vizito www.ijmbejournal.com


 

Lajme

 • Provim Menaxhment me studente te Vitit te Pare 2014/2015

  Te nderuar studente informoheni se me dt. 02 Shkurt 2015 (E Hëne) do te zhvillohet provimi ne lenden...më shumë

 • Ligjeratat ne Nivelin e studimeve Master

  Sot 23/01/2015 fillojnë ligjeratat me studentë Master me...më shumë

 • International Journal of Management and Business Economics

  First Announcement and Call for PaperThe International Journal of Management and Business Economics (IJMBE) is...më shumë

 • Brezovica 2015 - Shëtitje një ditore

  Kolegji i Menaxhmentit Internacional “Globus” organizon shëtitje një ditore në vendin turistik...më shumë

 • Organizimi i provimeve niveli i studimeve Masters

  Informoheni se me dt. 17/01/2015 (E Shtune) prej orës 10.00 – 11.30 do të organizohet provimi në...më shumë

Ngjarjet

 • Seventh International Scientific Conference

  College of International Management "Globus" in cooperation with the Institute for Economic Research "Globus", Kosova...më shumë

  22 N&e 14:50
 • Mbrojta e punimeve të Diplomave

  Momente gjatë mbrojtjës së suskesshme të Punimeve të Diplomës në Kolegjin e...më shumë

  25 Tet 11:10
 • Marrëveshje bashkpunimi Kolegji Globus - SBASHK

  Rektori i Kolegjit të Menaxhmentit Internacional “Globus” Prof. Dr. Nazmi Mustafa dhe kryetari i...më shumë

  21 Tet 14:06
 • Takimi me udhëheqësit arsimorë në Vushtrri

  Kolegji i Menaxhmentit Internacional \"Globus\" në bashkëpunim me Drejtorin e Drejtorisë së Arsimit...më shumë

  17 Tet 10:42
 • Takimi me udhëheqësit arsimorë në Mitrovicë

  Kolegji i Menaxhmentit Internacional "Globus"në bashkëpunim me Drejtoreshën e Drejtorisë së...më shumë

  17 Tet 10:40

Opinione

Opinion i Prof. Dr. Wilson OZUEM për Konferencën e VI-të shkencore ndërkombëtare

I was really pleased to be part of this 2013 Globus conference. The boons are real for this conference. The atmosphere...më shumë

Apliko Tani